clik disini ye

Saturday, February 6, 2016

cara menjaga aircond anda

disini saya berikan beberapa tips penjagaan aircond anda agar kekal tahan lama,,


                                   1)selalulah cuci filter indoor.tanggal kan dn bilas dengan air.
2)cuci outdoor menggunakan chemical...boleh dibeli di kedai aircond.warna merah.campur sedikit dgn air,dan.jangan terkena kulit..pedih oo..sembur pakai pump.
seperti di gambar....biarkan dalam 5 ke 10 min sampai berbuih outdoor itu.
kemudian bilas dengan air..jgn tak bilas,nanti fin akan mereput...
jikalau outdoor terlalu kotor..pengaliran udara akan tersumbat membuatkan compressor
anda akan cepat rosak,,contohnya bunyi bising..
3)check kandungan gas,,,r22...setiap outdoor ada tertulis jenis gas..wajib tengok
guna manifold gauge.
untuk 1hp ke 1.5 kebiasaannyer ada ruang untuk low pressure.masukkan hose biru
ke piping.putar screw selaju yg bole..kemudian on aircond..baru dpt bacaan.
bacaan yg cun 60 ke 70.


oklah..kalau ada yg pertanyaan dipersilakan,,harap dapat membantu sedikit sebanyak..


Wednesday, November 18, 2015

bandana untuk anda,,,,cod rm 25area bangi,kajang,putrajaya...pos tambah rm 5....berminat whatap 012-2648526,,,tq












Monday, November 2, 2015



aduh,,,,,,,,,,,,berkenan la pulak,,,,,,,,,,,,,,rm 2+++.00
samsung galaxy note 5








semoga kegemilangan liverpool kembali,,,,,,,,,,,,,,,,,,





Wednesday, July 22, 2015

yang benar itu pahit,,,,,,,,,,,,,,Buang anak,,,melayu...dera anak melayu....kerat anak pun melayu.

bak erti kata,,,melayu ni memang hati kering...dh mcm tiada batasan agama,,,yaallah...

aku malu,,,,dn sedih,,,,
besar dh anak ayah,,semoga jadi anak yg soleh dan berbakti pada masyarakat...insyaallah

inilah hasilnyerrrrrrrrrrrrrrrrr,,,,,,,,









Dh lama tak aktif,,,,,sekarang on balik,,,,,,,eeermmm


Friday, July 18, 2014

why why- mh 17,,,,,,,,,





why ,,,why,,,shot our plane,,,,,,,,,,,,,,,,,

all pasengers are innocent,,,,,,



why

Sunday, March 30, 2014

                             sepetang di pesta belon udara putrajaya





                                tab yg paling sesuai dh murah......terbaik
A3000

Sunday, February 16, 2014




           buah hati ayah dan ibu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,thanks allah

















Sunday, January 12, 2014

                                   kolestrol oh kolestrol...
baru -baru i  pergi wat medical checkup dekat salah satu klinik di putrajaya..
check darah dan air kencing........................Dan resultnya KOLESTROL TINGGI....
BACAAN NORMAL BELOW 200..TAPI I DAH 280...
doktor dengan seriusnyer bagi nasihat untuk kurangkan kolestrol.
                            PERKARA YANG DILARANG..........

Wednesday, November 13, 2013

alamak,,,aku minum gak nescafe ni.......

Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan…..

Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. nasib baik masalah dapat diselesaikan.

Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat dikenalpasati:

Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

Saturday, November 9, 2013

salam semua sahabat blogger,,,,,,eeemm   dah lamo den tak blogging..
ni baru nak start balik....Apalagi jom up traffic....

Monday, October 7, 2013

haruan tasik sedili 30kg part 2

haruan tasik sedili 30kg

                  kurniaan allah dan amanah allah buat ku

tanggal 17hb 8 2013 lahirlah seorang lagi permata buat aku dan isteriku.......daniel haziq nama diberi..

ya allah  aku bersyukur padamu takala bukan rezki kekayaan yg kau beri tetapi rezki

anak yg ku terima,,,alhamdulillah ,,yaallah  segala pujian bagimu,,,,kau yang lebih mengetahui..

DANIEL HAZIQ dilahirkan di hospital serdang....mengikut proses sepatutnya bersalin secara

normal akan tetapi terdapat kesulitan sedikit ketika proses meneran,,,,, doktor terpaksa 

mengunakan vacum...tapi syukur smuanya ok.....lega jugak  aku...mula-mula diri sebelah wife 
masa nk branak tapi doktor suruh keluar bila dapat tahu anak kena vacum,,huh







semoga haziq menjadi anak yang soleh,,insyaallah,,,,,,,,