clik disini ye

Wednesday, November 13, 2013

alamak,,,aku minum gak nescafe ni.......

Nescafe 3 in 1 merosakkan jantung & buah pinggang

Zaman skarang ni, banyak penyakit datang dari pemakanan…..

Beberapa hari lepas saya dikunjungi oleh seorang pelajar lelaki tahun akhir. Sudah beberapa bulan pelajar ini tidak bertemu dengan saya. Pelajar ini mengemukakan beberapa masalah kumpulannya untuk diselesaikan oleh saya sebagai seorang penasihat akademiknya. nasib baik masalah dapat diselesaikan.

Selepas hajat terlaksana, pelajar ini yang saya namakan sebagai Ahmad menukar topik kepada topik kesihatan dirinya. Beliau mengadukan masalah dirinya. Beliau dapat merasakan kemerosotan tahap kesihatan dirinya. Berikut adalah antara tanda-tanda yang dapat dikenalpasati:

Kerap berdebar tidak menentu masa. Kadang-kadang waktu membaca tiba-tiba jantung / dada berdebar dengan laju.

Saturday, November 9, 2013

salam semua sahabat blogger,,,,,,eeemm   dah lamo den tak blogging..
ni baru nak start balik....Apalagi jom up traffic....

Monday, October 7, 2013

haruan tasik sedili 30kg part 2

haruan tasik sedili 30kg

                  kurniaan allah dan amanah allah buat ku

tanggal 17hb 8 2013 lahirlah seorang lagi permata buat aku dan isteriku.......daniel haziq nama diberi..

ya allah  aku bersyukur padamu takala bukan rezki kekayaan yg kau beri tetapi rezki

anak yg ku terima,,,alhamdulillah ,,yaallah  segala pujian bagimu,,,,kau yang lebih mengetahui..

DANIEL HAZIQ dilahirkan di hospital serdang....mengikut proses sepatutnya bersalin secara

normal akan tetapi terdapat kesulitan sedikit ketika proses meneran,,,,, doktor terpaksa 

mengunakan vacum...tapi syukur smuanya ok.....lega jugak  aku...mula-mula diri sebelah wife 
masa nk branak tapi doktor suruh keluar bila dapat tahu anak kena vacum,,huh







semoga haziq menjadi anak yang soleh,,insyaallah,,,,,,,,

                   trip memancing di sedili besar johor

pada 7-8 hb september 2013 saya berkesempatan untuk join trip memancing ke sedili johor..

Al-maklumlah sibuk memanjang,,kali ni baru ada chan nk join...ok  
group terdiri dari 8 org....semua otai termasuk aku..aka..(oldman)berkumpul di bandar baru bangi,,,jam 9pm....then gerak around 10pm....tiba di jeti sedili dalam pukul 4.30 am...
 di jeti sedili semua kemudahan lengkap pastu dekat ngan masjid..sonang nak solat,,mandi dll..

      jam 5am bot kami dh sampai ,,,,masa untuk loading peralatan and then gooooooooooooo.


bergambar di jeti sedili...
hasil apollo...tuan ahmad

suehendra bersama todak,,,hu hu,,macamla dia yg dapat,,wakaka

ni dia tuan punya todak,,,enchem lagi tak bergaya,,,lo lo


ikan merah yang menjadi mangsa,,,,,,,
tengok,,,,,,,,,sekor selar dia bedal...


juara trip kali ini.....tuan ahmad bersama kembarnya seekor haruan tasik berskala 30kg,,


ini dia hasil mancing 2hari satu malam,,,terbaikkkkkkkkkk
alhamdulillah selamat tiba di bangi...

Thursday, May 23, 2013

Datang lah ke putrajaya sempena hari belia pada 23-26 mei 2013



Sunday, May 12, 2013



game  paling best yang pernah aku main,,,,,kekadang buat stress  dan geram,,,,,,



Sunday, May 5, 2013




pengubat hati ayah dan ibu dikala stress




Wednesday, March 13, 2013

king of semut

ini lah semut paling berbisa,,,,,,,,kalau hangpa jumpa baik hangpa blah ataupun bunuh jer..
aku jumpa menatang ni pun dkt putrajaya,,,aduhhh pedih giler dia gigit  ..bengkak tangan aku.
nama glamour semut ni charlie,,,yang betina ada kepak bule terbang...

Saturday, January 12, 2013

Hanya untuk mencari sesuap nasik...............yg penting halal





already 2013...what is your wishlist....................hope we all have successfull year. For me i'm waiting for my baby this year..


yeee haaa....alhamdulillah....rezki