clik disini ye

Saturday, September 25, 2010

Kepada penido penido yang serius

disini ada petua untuk bangun pada waktu yg anda khendaki.......gua selalu mengamalkan petua ini,
alhamdulillah ,memang berkesan,,,,caranya mudah sajeee,,
baca bismillah 21x,alhamdulillah 21x,

lepas tu tido kepala mengereng kekanan.kelebihannya tido tidak diganggu syaitan,,,insyallah,,,

24 comments:

  1. nice info
    pasni ble tido dengan aman...hehe

    ReplyDelete
  2. thanks bg tips. bole cuba cara ni lak :)

    ReplyDelete
  3. entri yang pendek tapi padat...nice sharing...

    ReplyDelete
  4. Terimakasih banyak2 kongsi ilmu jazakallahukhairankasira

    ReplyDelete
  5. perkongsian yang bagus.. tq.. (^__^)

    ReplyDelete
  6. slm, tmbh ckit baca bismillah 21x dlm 1 nfs klu de pe2 xkena msti xleh tido.tido mgereng ke kanan sunnah nbi

    ReplyDelete
  7. erk!
    ok masa untuk tido....

    nice tips

    ReplyDelete
  8. salam, blogwalking here..
    nice tips, thanks. :)

    ReplyDelete
  9. same mcm pesanan arwah bapak aku...ye ia berkesan selain dari boleh menghindar dari anasir2 jahat yg datang masa kite tido...masa kite tido diri kite lemah..jadi kite perlukan pendinding...

    ReplyDelete
  10. terima kasih kerana berkongsi petua. Saya ni salah seorang yang kuat tdo. Hik....

    ReplyDelete
  11. waa tima kasih info yang baik nih

    ReplyDelete
  12. tq 4 da info.. nk try la mlm ni :)

    ReplyDelete
  13. memang berkesan
    senang je nak tido. Alhamdulillah
    bagi sesiapa yang amalkan minum ubat batuk tu,berhenti la.amalkan doa2 sahaja

    ReplyDelete
  14. tengs!saya penido terbaik..hahak..amat memerlukan petua ini...tq ya~~0_0

    ReplyDelete
  15. jum tdo~ kah3.. thnk gtau info yg menarik nih bro..buat sy tertarik ~

    ReplyDelete
  16. info yang bagus..malam ni boleh cuba..thanks :)

    ReplyDelete
  17. Advantage tidur belah kanan adalah makanan yang kita makan seharian itu dapat dihadamkan dengan cepat (2 jam). Kalau kita tidur mengiring ke belah kiri, proses penghadaman lebih lama (6 jam) dan organ-organ manusia yang lain seperti liver (sangat besar berbanding perut), gal bladder etc. menghimpit perut. So perut mengalami kesukaran untuk pemprosesan serta tak elok untuk kesihatan perut. Memang eloklah mengamalkan tidur seperi sunnah Nabi s.a.w. tu. Bayangkan Nabi Muhammad s.a.w lebih mengetahui perkara ini sejak 1400 tahun dahulu.

    ReplyDelete
  18. kena amalni... i pon spesis penido yang teramat serius... waaa

    ReplyDelete
  19. Salam.

    bagus petua ni. Sebelum tidur sweetie suka janji ngan mata..nak bangun jam brapa.kadang2 tak menjadi juga..

    ReplyDelete
  20. Terimakasih info-nya.. akan saya praktek-an ... Peace :)

    ReplyDelete
  21. thnx for this info .

    ------------------------

    Follow2 lah blog aku - http://amirul-syakir95.blogspot.com/

    ReplyDelete